ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΡΑΔΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

Η εορταστική περίοδος είναι ακριβώς εδώ και σίγουρα θα παρευρεθείτε σε πολλά γεύματα στο σπίτι ή σε εστιατόρια με οικογένεια και φίλους! Προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουν τρόπους που μπορούν να πάρουν τα παιδιά από νεαρή ηλικία. Εκτός από τη διδασκαλία τους για το πώς πρέπει να είναι ευγενικοί, τους βοηθά να αναπτύξουν συναισθηματική νοημοσύνη, γνωστικές ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες.

  1. Στρώστε το τραπέζι μαζί: δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εξασκήσουν τη διευθέτηση χώρων και βοηθά τους γονείς τους με τη λειτουργία του σπιτιού.
  2. Δείξτε τους πώς να κάθονται σωστά στο τραπέζι: σιγουρευτείτε ότι κάθονται ευθεία και κρατούν τους αγκώνες τους από τις πλευρές τους κάτω (ποτέ στο τραπέζι). Δεν θα πρέπει να σκαρφαλώνουν στις καρέκλες τους, να εισβάλλουν στο χώρο εκείνων που τους περιβάλλουν ή να ενοχλούν τους ανθρώπους με φωνές και ρίψεις. Σε ένα εστιατόριο, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν το τραπέζι χωρίς πρώτα να ζητήσουν από τους γονείς τους άδεια.
  3. Συνηθίστε τους να περιμένουν για να εξυπηρετηθούν όλοι πριν αρχίσουν να τρώνε.
  4. Δεν πρέπει να παίζουν με το φαγητό τους ή τα αντικείμενα στο τραπέζι. Εάν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, ίσως είναι καλή ιδέα να παίρνετε με σας κάποια βιβλία ζωγραφικής για να τα κρατάτε διασκεδαστικά σε αναμονή ενώ περιμένετε για το γεύμα σας.
  5. Διδάξτε τους πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά τα μαχαιροπίρουνα τους, με το πιρούνι στο αριστερό χέρι και το μαχαίρι στα δεξιά (ή το αντίθετο, αν είναι αριστερά). Θα πρέπει να ανεβάσουν το φαγητό προς τα στόματά τους με τα μαχαιροπίρουνα, αντί να μεταφέρουν τα πρόσωπά τους πιο κοντά στο πιάτο! Στο τέλος του γεύματος, θα πρέπει να τοποθετήσουν τα μαχαιροπίρουνα καθαρά στα πιάτα τους.
  6. Συνηθίστε  τους να δοκιμάζουν τα πάντα: τα γούστα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και είναι καλή ιδέα να τους διδάξετε να είναι περιπετειώδη με το φαγητό και να εκτιμούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των πιάτων που μπορεί να φαίνονται λιγότερο ελκυστικά.
  7. Σπάστε το ψωμί πάνω από το πιάτο και όχι από το τραπεζομάντιλο, επειδή κάθε ψίχα πρέπει πάντα να πέσει πάνω στο πιάτο.
  8. Όταν βοηθούν τους εαυτούς τους σε φαγητό από την εξυπηρέτηση πιάτων, θα πρέπει πάντα να ελέγχουν ότι υπάρχει αρκετό για όλους.
  9. Θα πρέπει να τρώνε με το στόμα τους κλειστό και να προσπαθούν να το κάνουν ήσυχα.
  10. Εάν βγείτε έξω για ένα γεύμα, θυμηθείτε να πείτε γεια στο προσωπικό όταν φτάσετε και αντίο όταν φύγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.