THE 29TH OF FEBRUARY IS REALLY ORIGINAL!

Ένας παλιό Ιταλικό ρητό λέει  “Δίσεκτος χρόνος.Κακός χρόνος.”. Αλλά παραβλέποντας την δεισιδαιμονία, η επιπλέον ημέρα που κερδίζουμε, το μοιραίο 29 Φεβρουαρίου, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, εκτός από εκείνους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια … 🙂

Σίγουρα, τα δίσεκτα έτη είναι λίγο ασυνήθιστα. Και δεδομένου ότι “είναι στην ανθρώπινη φύση να φοβόμαστε το ασυνήθιστο”,  ξεκινούν πάντα με κάποια δυσπιστία, ακόμη και φόβο. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι δίσεκτες χρονιές είναι διασκέδαση. Ας εξετάσουμε μόνο τη σειρά των ανέκδοτων που έχουν δημιουργήσει. Δεν το πιστεύετε; Για παράδειγμα:

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΤΟ ΕΤΟΣ
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένα ηλιακό ή τροπικό έτος, δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται η Γη για να ολοκληρωθεί μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο, δεν είναι ακριβώς διαιρετό σε 24 ώρες, διότι διαρκεί 365 ημέρες, 5 ώρες, 48 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Εάν δεν προσθέσουμε μια μέρα κάθε 4 χρόνια, μέσα σε ένα αιώνα το ημερολόγιο είναι εκτός 24 ημερών!

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ
Ο πρώτος που εισήγαγε την επιπλέον ημέρα ήταν ο Julius Caesar. Είχε ήδη στρογγυλοποιήσει το ηλιακό έτος σε 365 ημέρες και έξι ώρες, επομένως το ημερολόγιό του ήταν επίσης τρεις ημέρες πίσω από κάθε 400 χρόνια. Ο Πάπας Γρηγόριος ΧΙΙΙ καθόρισε το πρόβλημα το 1582 όταν αποφάσισε να ξεπεράσει τις ημέρες από τις 4 έως τις 15 Οκτωβρίου, δηλώνοντας τα άλματα τα οποία διαιρούνται από το 400.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΥ ΓΑΜΟΥ
Σύμφωνα με έναν αρχαίο ιρλανδικό μύθο, η 29η Φεβρουαρίου είναι η σωστή ημέρα για να αποφασίσετε να παντρευτείτε. Αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: η κυρία πρέπει να ζητήσει το χέρι των ανδρών στο γάμο, όχι το αντίστροφο! Μια παράδοση που γεννήθηκε την εποχή του Αγίου Πατρικίου, ο οποίος μετά από επανειλημμένα αιτήματα του Αγίου Βρυγίτη αφιέρωσε τουλάχιστον μία ημερομηνία το χρόνο σε όλες τις κυρίες που περίμεναν να λάβουν την πρόταση γάμου. Μέχρι σήμερα, οι άνδρες που έλαβαν την πρόταση δεν μπορούν να διστάσουν τόσο εύκολα: σε περίπτωση άρνησης, ένα είδος «ηθικού καθήκοντος» τους ζητά να αποζημιώσουν τις κυρίες με γάντια και όμορφα δώρα!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ
Κάθε 29η Φεβρουαρίου στη Γαλλία εμφανίζεται η ασεβή εφημερίδα  “La Bugie du Sapeur”. Από το 1980, το χαρτί εκτυπώνει την περίληψη των ειδήσεων τεσσάρων χρόνων στην ημερήσια ενότητα και εκτυπώνει με το ταχυδρομείο των αναγνωστών τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που εστάλησαν πριν από 4 χρόνια. Για να γίνει αυτό πιο ρομαντικό, όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Είναι το έτος του βατράχου!
Στην Αμερική, ονομάζεται “Leap Year” και  το σύμβολό του είναι ένας βάτραχος, γιατί, ποιος μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα την «ατυχία» του να χρειαστεί να παραλείψετε τρία γενέθλια από τα τέσσερα; Και αν τα γενέθλιά σας είναι η 29η Φεβρουαρίου, μην σπαταλάτε το χρόνο σας απελπισμένος, σκεφτείτε αντ ‘αυτού τους ανθρώπους που μοιράζονται την ημερομηνία μαζί σας. Μερικά παραδείγματα? Gioacchino Rossini, ο ζωγράφος Balthus, ακόμη και ένας πάπας: Paul III!

Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την ανάγκη να αναβάλλετε το πάρτι σας, προσπαθήστε να κάνετε ό,τι κάνουν στο Anthony του Τέξας, όπου γιορτάζουν ένα πραγματικό φεστιβάλ δίσεκτου έτους. Εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά είναι μια τεράστια γιορτή! Τα παιδιά που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους λαμβάνουν γιγαντιαία κέικ πολλαπλών επιπέδων και ακόμη και ένα είδος πιστοποιητικού με μαθηματική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα που λήγει!

Μεταξύ της ιστορίας και του θρύλου, τα δίσεκτα έτη είναι παράξενα-μοναδικά: ακριβώς όπως κι εμείς στην Original Marines. Ασφαλώς το κάνουμε, καθώς δημιουργήσαμε τη νέα μας συλλογή SS 2020 για την πρωτοτυπία. Ενεργειακές παλέτες χρωμάτων, ξεχωριστοί και μοντέρνοι συνδυασμοί, floral εκτυπώσεις, macarons, polka κουκίδες και τούλι για να ζήσουν τα παιδιά καθημερινά μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, ακόμη και στις 29 Φεβρουαρίου! Ανακαλύψτε την ολοκαίνουργια συλλογή της Original Marines με ένα κλικ στο www.clickclothes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.