ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ONLINE

Πολλοί γονείς μπαίνουν στον πειρασμό να ελέγχουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο διαδίκτυο, αλλά αν σας πιάσουν μπορεί να οδηγήσει σε τριβές.

Ενώ η ανάμειξη δεν θα κάνει τίποτα για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε αμοιβαία εμπιστοσύνη στη σχέση σας με τα παιδιά σας, ένα θετικό βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τους διδάξετε πώς να γίνουν σωστοί χρήστες του ιστού και να τους πείτε όλα τα σχετικά με τους κινδύνους.

Τα σημερινά παιδιά θεωρούνται ψηφιακοί γνώστες επειδή γεννήθηκαν στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι φυσικό να γυρίσουν σε απευθείας σύνδεση σε νεαρή ηλικία και να γίνουν πιο “διαδικτυακά” από τους γονείς τους. Ως εκ τούτου, από την αρχή είναι σημαντικό να θεσπιστούν βασικοί κανόνες για τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο και να διδαχθούν τα σχετικά με την ασφάλεια σε απευθείας σύνδεση, τη διαχείριση της ασφάλειας και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Παρόλο που τα παιδιά σας εξακολουθούν να είναι μικρά και είναι απίθανο να σας ενδιαφέρουν να παρεμβαίνετε, μπορείτε να ορίσετε γονικό έλεγχο για να αποτρέψετε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους που εμφανίζονται στις αναζητήσεις. Οι γονικοί έλεγχοι ενδέχεται να μην είναι πάντοτε σε θέση να αποκλείουν όλα τα ακατάλληλα υλικά, αλλά είναι διαθέσιμα σε όλες σχεδόν τις συσκευές.

Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε συστήματα προστασίας όπως το Kaspersky Safe Kids, το οποίο αποτρέπει τα παιδιά από το ανεπιθύμητο περιεχόμενο, επιτρέπει την ασφαλή περιήγηση και στέλνει ειδοποιήσεις στους γονείς, ενώ εμποδίζει επίσης τις ηλεκτρονικές αγορές. Ωστόσο, είναι κατάλληλο μόνο μέχρι να γίνουν μεγαλύτερα και πιο σοκαρισμένα, επειδή ένα εικονίδιο αποκλείει το γεγονός ότι η εφαρμογή είναι σε λειτουργία. Άλλες υπηρεσίες που μπορούν να μπλοκάρουν επιλεκτικά τις ακατάλληλες επαφές, εφαρμογές και ιστότοπους περιλαμβάνουν τα Qustodio, Net Nanny και Mobile Guardian, ενώ τα mSpy καταγράφουν μηνύματα ώστε να μπορείτε να τα ελέγξετε αργότερα.

Ο κύριος κίνδυνος κατά την ηλεκτρονική συνομιλία είναι ότι ποτέ δεν γνωρίζετε ποιοι πραγματικά ασχολούνται και ποιες είναι οι προθέσεις τους. Δεν υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την αποκάλυψη απατεώνων. Η καλύτερη προσέγγιση είναι η εκπαίδευση των παιδιών και η ενθάρρυνσή τους να μάθουν από εκείνους με περισσότερη εμπειρία, δηλαδή τους γονείς τους.

Καθώς μεγαλώνουν, τα παιδιά σας θα θέλουν να χρησιμοποιούν το Google και τα κοινωνικά δίκτυα μόνοι τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξηγηθεί ποιος είναι ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο και οι πιθανές συνέπειες της κοινής χρήσης προσωπικών πληροφοριών και φωτογραφιών στον ιστό. Επιπλέον, θα πρέπει να τους διδάξετε για το σεβασμό για άλλους ανθρώπους τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης και τη σημασία των πραγματικών σχέσεων και συνομιλιών. Όπως πάντα, η επικοινωνία είναι το κλειδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.