ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΟΛΥΜΠΙ

OM 2017 03 blog5

Οι διακοπές στη θάλασσα είναι η τέλεια ευκαιρία για τα παιδιά να κάνουν μια εντατική πορεία κολύμβησης με τους γονείς τους! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τις επιδόσεις σας:

  1. Γνωρίστε τους με το νερό το συντομότερο δυνατόν! Μπορείτε να ξεκινήσετε μαθήματα για μωρά μόλις 4 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους. Αν συνηθίσουν να είναι στην πισίνα από μια τόσο μικρή ηλικία, είναι απίθανο να φοβούνται το νερό καθώς γερνούν.
  2. Από την ηλικία των 5 ετών περίπου, θα είναι σε θέση να μάθουν σωστά τις πρώτες κινήσεις, κατά προτίμηση με τη βοήθεια ειδικευμένου δασκάλου κολύμβησης.
  3. Ό, τι κι αν κάνετε, μην βιαστείτε στα παιδιά ή τα αναγκάσετε να κολυμπήσουν: πρέπει να κάνουν πράγματα στον καιρό τους. Ορισμένα παιδιά θα βουτήξουν ατρόμητα, ενώ θα πρέπει να είστε υπομονετικοί με τους άλλους: ξεκινήστε αργά και αφήστε τους να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη στο νερό με τη βοήθεια ενός μπουφάν float ή δακτυλίου από καουτσούκ για τα παιδιά.
  4. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε σε μια πισίνα: το νερό είναι ήρεμο και μπορούν να δουν το κάτω μέρος. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα τμήμα της παραλίας με ρηχά νερά και χωρίς κύματα.
  5. Μόλις αισθάνονται πιο σίγουροι, μπορείτε να τους διδάξετε να υποβρύχιο. Δείξτε τους πως να κρατήσουν την αναπνοή τους, βάλτε τα κεφάλια τους κάτω και μετρήστε μέχρι το τρία. Στη συνέχεια,δείξτε τους πως να φυσήξουν έξω από το στόμα τους, και στη συνέχεια μέσα από τις μύτες τους.
  6. Αφήστε τους να επιπλέουν μαζί σας κρατώντας απαλά τις πλάτες τους, καθώς βρίσκονται πάνω από το νερό. Εάν αισθάνονται σίγουροι, θα μπορούσαν να ρωτήσουν αν μπορούν να επιπλέουν μόνοι τους, προφανώς μαζί σας από την πλευρά τους. Τότε μπορείτε να τους πείτε να κλωτσήσουν αργά τα πόδια τους.
  7. Εκτός και αν σας το λέει αλλιώς ο γιατρός του παιδιού σας ή ο καθηγητής κολύμβησης, είναι καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση βοηθημάτων πλευστότητας (όπως δαχτυλίδια από καουτσούκ, μπουφάν πλωτήρα, πλωτήρες, σωλήνες και φουσκωτές ξαπλώστρες) μόλις τα παιδιά έχουν μάθει να κολυμπήσουν μόνοι τους. Θα τους διευκολύνει να αναπτύξουν μια κατάλληλη προσέγγιση στο νερό χρησιμοποιώντας το δικό τους σώμα, χωρίς να χρειάζεται να στηρίζονται σε εξωτερική υποστήριξη.
  8. Είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή στάση: πρέπει να χαμογελάτε και να είστε θετικοί για να μεταφέρετε μια αίσθηση διασκέδασης και εμπιστοσύνης, χωρίς πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.