ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ:ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ!

 Οι φιλίες πρέπει να είναι πολύτιμες. Αυτά τα ομόλογα αρχίζουν να σχηματίζονται από τα πρώτα πρώτα χρόνια του σχολείου, όταν τα παιδιά αρχίζουν να «συνεργάζονται» με τους αγαπημένους τους φίλους και να παίζουν με τους περισσότερους.

Στο σχολείο, τα παιδιά αναζητούν σταθερά πρόσωπα που έχουν παρόμοια γούστα και προσωπικότητες για να τους δώσουν την ίδια «αίσθηση ασφάλειας» που έχουν στο σπίτι τους με τους γονείς τους. Παίζουν μαζί και αναπτύσσουν μια αγάπη για τον άλλον, γίνονται καλύτεροι φίλοι.

Καθώς μεγαλώνουν, αρχίζουν να έχουν πραγματικά συναισθήματα για τους επιλεγμένους φίλους τους: αναστατώνονται, τους λείπουν και αισθάνονται ζήλια αν παίζουν με άλλα παιδιά. Αυτό τους βοηθά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να αισθάνονται σίγουροι, να κατανοούν τα συναισθήματά τους και να βλέπουν τα πράγματα από τις οπτικές γωνίες άλλων ανθρώπων.

Ως εκ τούτου, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρέπει να προσπαθήσετε να υποστηρίξετε παρέχοντας στα παιδιά σας ευκαιρίες να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Μην παρεμβαίνετε στις επιλογές των παιδιών σας ή στις προσεγγίσεις τους για κοινωνικοποίηση. Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμούν να έχουν λίγους φίλους και όχι μια μεγάλη ομάδα. Αφήστε τους να τα βγάλουν πέρα με εαυτό τους,  να τους ενθαρρύνετε να κάνουν πράγματα όπως να προσκαλέσουν τους φίλους τους στο σπίτι σας και να οργανώσουν μικρές δραστηριότητες μαζί.

Μια καλή ευκαιρία για να γίνει αυτό θα μπορούσε να είναι η Διεθνής Ημέρα της Φιλίας στις 30 Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.