ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ “ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ” ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Είναι δύσκολο να πούμε “όχι” στα παιδιά, ειδικά αν σας ρωτούν με τις πιο αξιολάτρευτες εκφράσεις τους στα πρόσωπά τους ή στο άλλο άκρο της κλίμακας αν φωνάζουν και ουρλιάζουν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθετε να λέτε “ΟΧΙ”. Είναι ζωτικής σημασίας ακόμα και αν αισθάνεστε ένοχοι γιατί δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο μαζί τους, θέλετε να τους δώσετε ό, τι χάσατε όταν ήσασταν μικρός ή απλώς φθαρείτε.

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ της αντιμετώπισής τους και της τήρησης των κανόνων είναι το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι δεν χαλάτε τα παιδιά σας, έτσι ώστε να μεγαλώσουν για να είναι υπεύθυνοι, πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Μη έχοντας όλα όσα θέλετε, είστε υπομονετικοί και εκτιμώντας τα μικρά πράγματα είναι σημαντικά μαθήματα και μπορούν επίσης να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση των παιδιών σας, έτσι θα τους κάνετε μια μεγάλη χάρη.

Ποτέ μην ζητάτε συγγνώμη όταν απορρίπτετε ένα αίτημα επειδή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε κάτι, εάν αγοράζετε τα παιδιά σας ένα δώρο ή ξοδεύετε χρόνο μαζί τους. Αντ ‘αυτού, εξηγήστε τους λόγους και τον συμβιβασμό. Θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι επειδή δεν τους αγαπάτε και θα αισθάνονται περισσότερο εμπλεκόμενοι και υπεύθυνοι γιατί θα μάθουν να κερδίζουν πράγματα. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη – και προσπαθήστε να μην το κάνετε ξανά! – αν δεν μπορείτε να τηρήσετε μια υπόσχεση.

Μην αμφισβητείτε ποτέ τους οικογενειακούς κανόνες. Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο τους έχετε επιλέξει και ακολουθούνται κανόνες, χωρίς εξαιρέσεις.

Δείξτε την αγάπη και τη σταθερή λογική όταν λέτε “ΝΑΙ” και “ΟΧΙ”. Μην τα παραδώσετε μόλις ρίξουν ένα τραγούδι και να είστε σίγουροι ότι κάνετε ό, τι είναι καλύτερο για αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.