Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Η πρώτη μέρα του σχολείου προσεγγίζει γρήγορα και για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου (ή το δημοτικό σχολείο, όπως το θέλουμε να το ονομάσουμε ακόμα), είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Για να μην αναφέρουμε για τις μητέρες και τους μπαμπάδες: πόσες φορές έχουν απεικονίσει το παιδί τους με τη στολή και την σχολική τσάντα … Θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να μην είσαι συναισθηματικός εκείνη την ημέρα. Και τι πιο υπέροχο είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και να είσαι δίπλα τους; Και αν τα συναισθήματα της ημέρας είναι υψηλά, πρέπει να προετοιμαστείτε καλύτερα: εδώ είναι κάποιες συμβουλές για να γίνει η πρώτη σχολική ημέρα ένα διασκεδαστικό γεγονός!

  • Συναισθήματα υπό έλεγχοΗ πρώτη μέρα στο σχολείο είναι αξέχαστη, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο: πρέπει να τονίσουμε με τα παιδιά μας ότι η μετάβαση στο σχολείο είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνεις ενήλικας και μια μοναδική ευκαιρία να μάθεις νέα πράγματα και να κάνουν νέους φίλους. Καλύτερα να αποφύγετε να λέτε τα πράγματα ως “θα σας εξομαλύνουν” ή να τονίσετε το γεγονός ότι θα γίνουν εργασίες αντί να παίζετε: το σχολείο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αλλά τα παιδιά πρέπει να το δουν ως ένα ευχάριστο και διεγερτικό περιβάλλον. Η στάση που μαθαίνουν τώρα θα διαρκέσει μια ζωή!
  • Ας πάρουμε το σχολικό κιτ έτοιμο, αλλά όχι βιασύνηΟμοιόμορφη σχολική τσάντα, εργαλεία καφετεριών, σχολικά γαλακτοκομικά προϊόντα, στυλό και μολύβια … τόσα πολλά πράγματα χρειάζονται στην αρχή του σχολείου και μπορεί να είναι διασκεδαστικό να ψωνίζουμε μαζί με τα παιδιά μας: Πριν από την πραγματική αγορά, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες από τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το σχολείο ή καλέστε το γραφείο διαχειριστών να ρωτήσουν τι θα χρειαστεί πραγματικά και να μάθουν ποιες είναι οι συμβουλές του σχολείου. Κάθε τάξη έχει τους δικούς της κανόνες: καλύτερα να περιμένετε για την πρώτη συνάντηση αντί να έχετε μια τεράστια τσάντα με άχρηστα αντικείμενα!
  • ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ!Ο ύπνος του επαρκούς αριθμού ωρών είναι σημαντικός: τα παιδιά που έχουν κοιμηθεί σωστά είναι περισσότερο ικανά να μάθουν. Στην ηλικία των 6 ετών, τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται μεταξύ 9 και 11 ωρών. Το να τα χρησιμοποιούμε για να κοιμηθούμε κανονικά και να τα προετοιμάζουμε για τη ρουτίνα είναι η δουλειά μας: ας προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε σταδιακά, αρχίζοντας μερικές εβδομάδες μπροστά, όχι μόνο την τελευταία ημέρα των διακοπών.
  • Ας μιλήσουμε για μαςΗ πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μια ευκαιρία για να μοιραστούμε τις καλύτερες αναμνήσεις μας με το παιδί μας: θυμηθείτε κάποιο αστείο ανέκδοτο ή την πρώτη φορά που συναντήσατε τον καλύτερο φίλο σας, θα είναι μια θαυμάσια στιγμή μοιράσματος και θα αυξήσει στα παιδιά μας την επιθυμία και την περιέργεια να ζήσουν αυτή τη νέα περιπέτεια.
  • Ας ετοιμάσουμε τα ρούχαΗ καθυστέρηση στην πρώτη ημέρα του σχολείου θα ήταν πραγματικά μια πολύ κακή ιδέα … καλύτερα να επιλέξετε και να πάρετε τα ρούχα έτοιμα την προηγούμενη μέρα. Δεν είναι σε θέση να βρούμε τις σωστές κάλτσες την τελευταία στιγμή ή να ανακαλύψουμε ότι η αγαπημένη φούστα της κόρης μας χρειάζεται το ράμφος που μπορεί να εξαπολύσει τις τελευταίες σκηνές πανικού!
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ: ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΤα συναισθήματα παίζουν αστεία κόλπα: αν και δεν ξεχνάμε τα πραγματικά σημαντικά πράγματα. Εάν το παιδί σας έχει αλλεργία, δυσανεξία σε τρόφιμα ή κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή χρειάζεται εισπνευστήρα επειδή υποφέρει από αναπνευστική δυσφορία, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ακολουθεί ό, τι χρειάζεται και ότι όποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ενημερωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.