ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το καλοκαίρι, η παραλία είναι πάντα ένας μαγικός τόπος, και για τα παιδιά είναι ακόμα πιο μαγικός. Και όταν ξοδεύουμε χρόνο με τα παιδιά μας, είναι εύκολο να ξανακερδίσουμε κάποια από τη μαγεία της παιδικής ηλικίας και να ανακαλύψουμε ξανά μέσα στον εαυτό μας πόσο θέλουμε να απολαύσουμε τις μεγάλες μέρες, όταν οι χρόνοι περνούν αργά, ο ήλιος ποτέ δεν φαίνεται να πέφτει και η επιθυμία μας να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας, τελικά χωρίς να χρειάζεται να ελέγξουμε το ρολόι. Και υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια για να παίξετε!

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά αγαπούν να συνεργαστούν στην παραλία. Και τι είναι πιο διασκεδαστικό για αυτούς από την πρόκληση ενός διαγωνισμού; Για να ξεκινήσετε, μπορούμε να έχουμε έναν κουβά … τον ανταγωνισμό! Τοποθετούμε μια σειρά μικρών κουβάδων μπροστά από κάθε παιδί και δίνουμε σε κάθε ένα ένα πλαστικό ποτήρι. Θα πρέπει να τρέξουν στη θάλασσα για να γεμίσουν το ποτήρι και στη συνέχεια να το αδειάσουν στο μικρό κουβά, επανειλημμένα και επανειλημμένα: ο πρώτος που καταφέρνει να γεμίσει τον κάδο κερδίζει!

Κυνήγι θησαυρού! Για αυτό το παιχνίδι, είναι καλύτερο να αποφύγετε υπερβολικά γεμάτες παραλίες και τα παιδιά θα το αγαπήσουν. Δίνουμε σε κάθε παιδί μια λίστα με 5 πράγματα για αναζήτηση και ένα μικρό κουβά. Σύμφωνα με το είδος της παραλίας που βρισκόμαστε, μπορούμε να επισημάνουμε μια άσπρη ή μαύρη πέτρα, ένα κέλυφος, ένα φύκι, ένα ξύλο, ένα φτερό, ένα χρωματισμένο γυάλινο βότσαλο … Ένα, δύο, τρία, πάμε!

Η παραλία είναι ο τέλειος χώρος και για αυτοσχέδιο “μίνι γκολφ”: δημιουργούμε δέκα τρύπες στην άμμο σε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους. και με ένα κουπί και μια μικρή μπάλα, η πρόκλησή μας είναι να σπρώξουμε τη σφαίρα στις τρύπες με τον ελάχιστο αριθμό κτυπήματος. Εάν δεν υπάρχει κουπί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ελασματοποιημένη εφημερίδα ως αυτοσχέδια ή τη συσκευασία κρέμας μαυρίσματος. Το σημαντικό είναι να διασκεδάσετε!

Προσέξτε για τον καρχαρία! Τι είναι καλύτερο από το να είσαι καρχαρίας, όταν παίζεις σε ρηχά νερά; Αυτό το παιχνίδι κάνει τους μικρούς να γελούν πολύ! Θα είσαι ο πρώτος καρχαρίας, προσπαθώντας να πιάσετε τα παιδιά καθώς κολυμπούν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. όποιος αλιεύεται γίνεται ο καρχαρίας και ξεκινάει το κυνήγι ξανά!!

Αν είστε στη διάθεση για ακροβατικά, τι λέτε για το beach limbo; Δύο άνθρωποι κρατούν και τα δύο άκρα μιας πετσέτας, ενώ οι παίκτες προσπαθούν να πάνε κάτω υπό το ρυθμό της μουσικής, χωρίς ποτέ να αγγίζουν το έδαφος με τα χέρια. Σε κάθε στροφή, η πετσέτα χαμηλώνει: όποιος περνάει κάτω από την πετσέτα προς τα πίσω είναι ο νικητής.

Και στο τέλος, ένα κλασικό παιχνίδι στην παραλία: το παιχνίδι με ραβδιά. Δημιουργήστε μια μικρή κορυφή άμμου και τοποθετήστε στην κορυφή ένα ραβδί ή ένα άχυρο. με τη σειρά τους, οι παίκτες πρέπει να σκάψουν με το δάχτυλο μια διαδρομή στο ανάχωμα, ξεκινώντας από την κορυφή. Όποιος προκαλέσει την πτώση του ραβδιού  χάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.